Saç ekimi için en uygun zaman

Saç ekimi için en uygun zaman : Halk arasında kışın yapılmalıdır gibi bir algı oluşmuş durumdadır. Ancak bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Her iklimin saç ekme operasyonuna artıları ve eksileri olduğunu unutmamak gerekmektedir.

Saç ekimi için en uygun zaman ve mevsimler

Kış aylarında saç ekim yaptırmak isteyen hastaların, operasyondan belli bir süre sert yağmurlardan, fırtınalardan uzak durması gerekmektedir. Operasyondan 3 – 4 gün sonra şapka, 1 hafta sonra ise bere takılabilir. Kışın giyilen kazak türü giysilerin 1 hafta boyunca giyip çıkarılırken ekim yapılan bölgeye değmemesine çok özen gösterilmelidir.

Yaz aylarında saç ekim yaptırmak isteyen hastaların, operasyondan belli bir süre yakıcı güneşten uzak durması gerekmektedir. Operasyondan bir hafta sonra temiz olduğuna inandığınız denize girilmesi, iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Havuzun klor seviyesi yüksek olduğundan, iki hafta sonra havuza girilebilir. Havuzun deniz gibi iyileşme sürecine bir faydası yoktur. Yaz aylarında giyip çıkartmak kolay olduğundan ekilen köklere zarar gelmemesi için, bir hafta gömlek tarzı kıyafetlerin giyilmesi tavsiye edilir.

Tozlu ve kirli ortamlarda bulunmak ekilen kökleri etkiler mi?

Tozlu ve kirli ortamlardan bir hafta kesinlikle uzak durulması gerekmektedir. Ekilen kökler ve köklerin alındığı donör bölgeler tam anlamı ile iyileşme sürecini tamamlamadığından, enfeksiyon kapma ve köklerin zarar görmesi olasıdır.

Operasyon için her mevsimin artıları ve eksileri olduğuna göre en uygun zaman nasıl ayarlanmalıdır?

Operasyon için iki gün zaman ayırmak yeterlidir. Bu zamanlamayı hastanın kendini hazır hissettiğinde ve çalışıyor ise işi gereği izin alma durumlarına göre kendisi ayarlamalıdır. Her mevsimde istenilen sonuçların alınması mümkündür.

 Mevsimlerin ve ayların bir önemi yoktur. Operasyon için önemli olan hastanın kendisini hazır hissetmesidir. Doğru zamanı ve doğru kararı hastanın kendisi vermelidir. Hastalar, mevsimlerin negatif etkilerinden korunduğu sürece her mevsimde aynı başarılı sonuçlar alınmaktadır. Operasyon için en büyük problem hastanın kendisini hazır hissetmemesi ve işi gereği yeteri zaman aralıklarında izin alınamama durumudur. Hastanın kendini güvende ve hazır hissettiği her zaman, operasyonun zamanı için hiçbir sıkıntı yaşanmamaktadır.

Bu durumda operasyon yaptırmadan önce en iyi saç ekim merkezi sizin için en doğru saç analizi yaparak size en uygun olan aşamaları gerçekleştirecektir.